Vrije opdracht Curiosities 2014

Het LABO | Hasselt (B)

‘Een ode aan de das.’ Studio Stelt pakte deze open call van het LABO in Hasselt voor een vrije opdracht met beide handen aan.

Martijn wilde onderzoeken of hij van stropdassen zijn eigen stof zou kunnen weven, om daar vervolgens iets mee te bekleden. Wat nu als hij een wandkleed maakte, als kunstwerk op zichzelf? Om een bizar groot macramé wandkleed te maken van 2 x 4 meter in totaal, zou hij volgens zijn berekening 960 stropdassen nodig hebben. Die had hij nog niet.

De zoektocht voerde via marktplaats, plaatselijke kringloopwinkels en rommelmarkten naar een vrouw die wel vier pallets vol met stropdassen had staan. Hij laadde zijn Toyota Yaris tot het dak toe vol, liet slechts een klein spiekgat over voor het spiegelen onderweg.

 

In de werkplaats van Studio Stelt werden alle dassen op kleur uitgezocht; Martijn wilde een gradiënt in het kleed. Hij naaide strengen van 48 meter lang en legde knopen met dubbele strengen. De lengte krimpt door het knopen. Alle 960 dassen werden in het kleed verwerkt, een inspanning van 120 manuren in totaal.

Uitgelichte projecten

Ontwerp EnBloc modulaire bank

Maatwerk bank

Renovatie interieur Airstream Classic 350LE

Vrije opdracht Curiosities 2014